Een waterpomp inzetten voor tuinberegening

Een waterpomp is er in verschillende soorten en maten. Er zijn pompen die ‘op het droge’ worden geplaatst, ofwel de zelfaanzuigende pomp. Ook zijn er modellen die juist in het water worden geplaatst. Waterpompen worden vaak ingezet om natuurwater vanuit een externe bron te gebruiken voor bijvoorbeeld tuinberegening, het doorspoelen van de wc, of om een ruimte of zwembad leeg te pompen.

Als het gaat om het vinden van een geschikte waterpomp, is het essentieel om te weten waar u het water voor gaat gebruiken. Er zijn tegenwoordig veel soorten pompen op de markt en elk heeft zijn eigen unieke kenmerken. Om de perfecte waterpomp voor uw behoeften te vinden dient u verschillende factoren in overweging te nemen;

  • De capaciteit: hiermee wordt aangegeven hoeveel water de pomp per uur kan verpompen.
  • De opvoerhoogte: dit is het hoogteverschil tussen de uitgang van de pomp en de plek waar het water terechtkomt. De opvoerhoogte staat gelijk aan de druk die de pomp kan leveren zonder dat deze tegendruk ervaart.
  • Het geluidsniveau
  • Uw budget
  • Hoeveel watertappunten er op de pomp worden aangesloten.

De grootte van de pomp hangt af van hoeveel water er in een bepaalde periode wordt gepompt en aan hoeveel tappunten er tegelijkertijd water geleverd dient te worden. Als u van plan bent een grootschalig pompsysteem te gebruiken is een krachtigere optie nodig zijn. Kleinere modellen zijn vaak geschikt voor kleinere operaties zoals sprinklers of irrigatiesystemen.

Een waterpomp is een efficiënte manier om uw tuin te irrigeren, omdat hij gemakkelijk de benodigde hoeveelheid water aanzuigt uit elke bron, zoals een put, rivier of vijver. Met slechts één pomp kunt u zelfs grote tuinen voorzien van voldoende irrigatie met minimale inspanning en kosten. Als u een uitzonderlijk grote tuin heeft of van plan bent meer dan één gebied tegelijkertijd van water te voorzien, kunt u het beste investeren in pompen die zijn ontworpen voor grootschalige bewateringsoperaties.

Altijd online| Maak een afspraak | Email: Info@bedrijfonline.nl

© 2022 Bedrijfonline.nl