Philips ambilight, dit moet je er over weten

Philips Ambilight is een technologie die is ontwikkeld om de kijkervaring van televisieprogramma’s en films te verbeteren. Het is een unieke functie die alleen beschikbaar is op Philips televisies en die de televisie-ervaring verandert door een sfeervolle gloed van licht te creëren die de kleuren op het scherm weerspiegelt.

Hoe werkt Philips Ambilight?

De technologie van Philips Ambilight is gebaseerd op LED-verlichting die aan de achterkant van de televisie is aangebracht. Deze verlichting is speciaal ontworpen om de kleuren van het beeldscherm te analyseren en vervolgens overeenkomstige kleuren op de muur achter de televisie te weergeven. Dit wordt gedaan door de kleuren van het beeldscherm te splitsen in hun RGB-componenten (rood, groen en blauw) en deze kleuren te projecteren op de muur achter de televisie.

Een gevoel van diepte

Philips Ambilight is ontworpen om een gevoel van diepte en ruimte te creëren. De technologie is zo ontworpen dat de kleuren op de muur achter de televisie overeenkomen met de kleuren op het scherm. Hierdoor ontstaat er een gevoel van ruimtelijkheid en diepte, waardoor het lijkt alsof het beeld van het scherm zich uitstrekt naar de muur achter de televisie. De reflecties op de muur, die ervoor zorgen dat het licht zich verspreidt en een nog groter gevoel van diepte en ruimte creëert, versterken dit effect.

Zeer energiezuinig

Een ander belangrijk aspect van Philips Ambilight is dat het systeem is ontworpen om energiezuinig te zijn. De LED-verlichting die de Philips gebruikt, heeft een laag stroomverbruik en is dus zeer efficiënt. Dit betekent dat het kiezen voor een Philips Ambilight kan, zonder dat dit ten koste gaat van de energierekening.

Bruikbaar op verschillende modellen

Philips Ambilight is beschikbaar op verschillende modellen Philips televisies en wordt ook door andere televisiefabrikanten gebruikt onder verschillende namen. De technologie is populair geworden onder kijkers over de hele wereld vanwege de unieke manier waarop het de kijkervaring verbetert.

Philips Ambilight is niet alleen bedoeld om de kijkervaring te verbeteren, maar ook om het televisietoestel zelf te verbeteren. Het maakt de televisie aantrekkelijker en zorgt voor een betere uitstraling in de huiskamer. Dit is vooral belangrijk omdat mensen de televisies steeds vaker als decoratie gebruiken en niet alleen als een functioneel apparaat.

Een match met persoonlijke voorkeuren

Het gebruik van Philips Ambilight is in te stellen naar persoonlijke voorkeuren. Zo zijn er verschillende modi waarin Philips Ambilight kan worden gebruikt. Bijvoorbeeld een zachte gloed of een pulserend effect. Deze modi zijn bedoeld om de kijkervaring nog verder te verbeteren en om een nog intensere sfeer te creëren.

Naast het gebruik van Philips Ambilight tijdens het kijken naar televisieprogramma’s en films, is het ook inzetbaar als achtergrondverlichting voor andere activiteiten, zoals het lezen van boeken of het luisteren naar muziek.

Altijd online| Maak een afspraak | Email: Info@bedrijfonline.nl

© 2022 Bedrijfonline.nl