Wat is chainlink?

Wil je een chainlink munt kopen? Dan is het handig om te weten wat het precies is. Chainlink is een gedecentraliseerd netwerk dat een veilige en betrouwbare verbinding biedt tussen slimme contracten en externe databronnen. Het is een open-source blockchain technologie en een platform om externe gegevens te verbinden met slimme contracten. Het maakt de veilige overdracht van gegevens mogelijk tussen slimme contracten en off-chain diensten, zoals web API’s en diverse andere betalingssystemen. Met Chainlink kunnen ontwikkelaars slimme contracten maken die toegang hebben tot gegevens van gebeurtenissen uit de echte wereld, zoals beurskoersen of weersvoorspellingen. Het is de ruggengraat van het gedecentraliseerde financiële ecosysteem en wordt gebruikt door veel van de belangrijkste gedecentraliseerde toepassingen in de digitale wereld.

Wat is Chainlink?

Het antwoord is dat Chainlink een blockchain infrastructuur is die gebouwd is om de overdracht van data tussen slimme contracten en externe databronnen te vergemakkelijken. Een van zijn belangrijkste kenmerken is de mogelijkheid om externe gegevensbronnen veilig te verbinden met slimme contracten, en zo een gedecentraliseerd netwerk te vormen. 

Hoe werkt Chainlink?

Zoals zijn naam aangeeft, is Chainlink gebouwd om de overdracht van gegevens tussen slimme contracten en externe gegevensbronnen te vergemakkelijken. Om dit te bereiken maakt Chainlink gebruik van een gedecentraliseerd elnetwerk. Dit systeem maakt gebruik van het zogenaamde Market Pegged Supply, een economisch model dat gebruik maakt van een token om een gedecentraliseerd netwerk te creëren. Het Chainlink native token (LNK) is een onderdeel van dit systeem. Het andere belangrijke onderdeel is een smart contract dat geprogrammeerd is om te integreren met de Chainlink SDK. Dit contract is verantwoordelijk voor de verbinding met het gedecentraliseerde netwerk van orakels en het creëren van een verzoek om gegevensoverdracht. Het verzoek wordt ondertekend met het PNK-token en naar de specifieke keten van orakels gestuurd. Het Chainlink gedecentraliseerde netwerk van orakels krijgt vervolgens toegang tot de gevraagde databron en draagt deze over aan dat specifieke contract.

Altijd online| Maak een afspraak | Email: Info@bedrijfonline.nl

© 2022 Bedrijfonline.nl